İttifak Holding’e İç Denetim Farkındalık Ödülü 03.06.2015

Dünya çapında 180 binden fazla üyesi bulunan Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü’nün (IIA) Türkiye’deki temsilcisi olan TİDE’nin “Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında Feriye Sarayı’nda “Farkındalık Ödül Töreni” düzenlendi.

İttifak Holding, bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen törende “İç Denetim Farkındalık Ödülü” aldı.

Türkiye’deki iç denetim uygulamalarının uluslararası standartlara kavuşmasına, iç denetim mesleğinin gelişmesine katkıda bulunan kişi ve kuruluşların ödül aldığı törende, İttifak Holding denetim faaliyetlerini uluslararası standartlarda uygulayan ve iç denetim mesleğinin önemi konusunda farkındalık yaratan şirket olarak gösterildi ve "İç Denetim Farkındalık Ödülü"ne layık görüldü. Ödülü İttifak Holding adına İç Denetim Direktörü Murat Çakırkaya, TİDE Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Menteş Albayrak’ın elinden aldı. Faaliyet gösterdiği sektörlerde birçok yeniliğe öncülük eden İttifak Holding, iç denetim alanındaki çalışmalarını bu önemli ödül ile taçlandırmış oldu.

2014 yılı içerisinde dünyanın önde gelen eğitim ve danışmanlık şirketlerinden Ernst&Young danışmanlığında gerçekleştirilen çalışmalarda “İç Denetim Kalite Güvence Değerlemesi”nin yanı sıra holding şirketlerinin “Kurumsal Risk Yönetim Raporları” da oluşturuldu.

Uluslararası İç Denetim Enstitüsü’ne (IIA) göre İç Denetim (İD) faaliyetlerinin en az beş yılda bir dış kalite değerlendirme incelemesine tabi tutulması gerekmektedir. Bu bağlamda, İttifak Holding, bağımsız bir kalite değerlendirmesinden geçmiş ve iç denetim uygulamalarının uluslararası standartlara uygun olduğu teyit edilmiştir. Alınan bu referans sayesinde İttifak Holding İç Denetim faaliyetleri için 5 yıl süreyle “Uluslararası İç Denetim Mesleki Uygulama Standartlarına Uygundur” ibaresinin kullanılmasına hak kazanmıştır.