BASIN BÜLTENLERİ

Selva, Dünyanın Diamond Ödüllü Tek Makarnası Oldu 28.06.2019


SELVA, DÜNYANIN DIAMOND ÖDÜLLÜ TEK MAKARNASI OLDU

7. Kez “Üstün Lezzet Ödülü’yle” Selva, Diamond Ödülüne Layık Görüldü

Selva, Brüksel merkezli Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (iTQi) tarafından 2013 yılından bu yana üst üste  7. kez %90’ın üzerinde puan alarak dünyanın tek Diamond ödüllü makarnası oldu.

Anadolu’da ürettiği ürünlerin yüzde 70’inden fazlasını dünyanın 90’dan fazla ülkesine ihraç eden Selva Gıda, gıda alanında tat ve kalite konusunda en önemli ödüllerden biri olarak kabul edilen ‘Üstün Lezzet Ödülü’nün bu yıl da sahibi oldu. Merkezi Brüksel’de bulunan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (ITQI) Selva Makarna’yı yedinci kez “Üstün Lezzet Ödülü” ile ödüllendirdi. Böylece, 7 yıldır üst üste %90 üzeri puan alarak Dünya’nın tek Diamond Ödüllü makarnası olma unvanını elde etti.

Kurulduğu günden bu yana sektöründe ilklere imza atan, insanlara sağlık ve besleyiciliği bir arada sunan Selva Gıda, bu yıl da 175 kişilik şef ve tadım uzmanları tarafından yapılan kör tadım testleriyle ödül aldı. Marka ismi gizlenerek yapılan testlerde ürünler; ilk izlenim, renk, koku kontrolünün ardından, ağızda bıraktığı tat ve bununla birlikte ürünün dokusu dikkate alınarak derecelendiriliyor.

2005 yılından bu yana verilen “Üstün Lezzet Ödülü’nde” toplam puanı yüzde 90 ve üzerinde olan ürünler, ‘sıra dışı’ olarak değerlendiriliyor. Selva Gıda da 90’ın üzerinde puan alarak bu kategoride ödüllendirilen markalar arasına ismini yedinci kez yazdırmayı başaran Dünya’daki ilk ve tek Diamond Ödüllü makarna markası oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Selva Gıda Genel Müdürü Özkan Koyuncu; “Konya ovası başta olmak üzere Anadolu’da yetişen en kaliteli durum buğdaylarından ürettiğimiz ürünlerimizi tüketicimize sunuyoruz. İşimizi yaparken en vazgeçilmezimiz elbette ki kalite... Kalite anlayışımız doğrultusunda; insanlara sağlık ve besleyiciliği bir arada sunmayı hedeflerken lezzete de çok önem veriyoruz. Amacımız, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için insan sağlığı ile özdeşleşen, lezzetli ve doğaya zarar vermeyen ‘Gerçek Gıda’ üretmek. Yedinci kez aldığımız bu ödülle de tüketicilerimize en kaliteli ürünü, en iyi lezzette sunduğumuz uluslararası arenada bir kez daha tescillenmiş oldu. Bütün bu ödüller bizi hem çok gururlandırıyor hem de şevkimizi artırıyor. Amacımız, yakaladığımız bu başarı ve kaliteyi sürdürüp 25 yıl boyunca 20 kez 3 yıldız alarak “Mutlak Lezzet Ödülü” unvanına sahip olmak.” dedi.


<