Selva'ya Kristal Lezzet Ödülü 19.08.2015

Selva, dünyaca ünlü bağımsız kalite enstitüsü olan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (iTQi) tarafından verilen ‘Üstün Lezzet Ödülü’ne bu yıl 3. kez layık görüldü ve bu başarısından ötürü Kristal Ödül ile taçlandırılan Türkiye ve dünyadaki ilk ve tek makarna markası oldu.

Selva Gıda, Avrupalı 100’ü aşkın şef ve tadım uzmanı tarafından mükemmel tat ve kalitedeki yiyecek ve içecekleri değerlendirmek için yapılan kör tadım testi (marka ismi gizlenerek yapılan test) değerlendirmelerinden yüzde 90 üzerinde puan alarak, gıda alanında tat ve kalite konusunda en önemli ve itibarlı ödüllerden biri olarak kabul edilen ‘Üstün Lezzet Ödülü’nün ve ‘kalite ve lezzette istikrar’ anlamına gelen ‘Kristal Ödül’ün sahibi oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Selva Gıda Genel Müdürü Özkan Koyuncu; “27 yıldır, Konya ovası başta olmak üzere Anadolu’da yetişen en kaliteli durum buğdayından ürettiğimiz gerçek gıdaları müşterilerimize sunuyoruz. İşimizi yaparken en vazgeçilmezimiz elbette ki kalite... Kalite anlayışımız doğrultusunda;  gerçek gıda üretimine önem vererek insanlara sağlık, lezzet ve besleyiciliği bir arada sunmayı hedefliyoruz. Selva ürünleri ile “damak tadınızdan ödün vermeden sağlıklı beslenebilirsiniz” diyoruz. Biz Selva olarak üretimde kalite standartlarımızdan asla taviz vermiyoruz. Üçüncü kez aldığımız bu ödülü de vermediğimiz ödüne borçluyuz. Bu ödüller vesilesi ile tüketicilerimize en kaliteli ürünü, en iyi lezzette sunduğumuz gerçeği uluslararası arenada bir kez daha tescillenmiş oldu.  Bu topraklarda kurulan bir  marka olarak ülkemize uluslararası alanlarda ödüller kazandırmak bizim için büyük bir onurdur” diyerek sözlerini tamamladı.

Alınan Üstün Lezzet Ödülü’nün yanı sıra Selva Gıda ürünlerinin hiçbir kimyasal ya da koruyucu katkı maddesi içermemesi, gerçek gıda üretimi için sürekli Ar-Ge çalışmaları yapılması, helal gıda sertifikasına sahip olması gibi özellikleri ürünün üstün yönleri arasında yer alıyor.